Duurzaam breken

Een van de belangrijkste activiteiten van Kok Lexmond is mobiele puinrecycling. Dit wordt ook wel mobiel breken genoemd. Sinds 1983 is Kok Lexmond toonaangevend met haar mobiele puinbrekers. Deze worden niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland ingezet!

Hoe werkt het?

Als bouwwerken of wegen worden gesloopt, komt er puin vrij. Dit puin wordt door middel van een mobiele puinbreker gebroken tot recyclinggranulaat. 

De mobiele puinbrekerinstallaties zijn inzetbaar op locatie. Een kraan vult de puinbreker met materiaal en een shovel voert het geproduceerde product af. Door het inzetten van eigen transport voor de aan- en afvoer van materieel, zijn de machines flexibel inzetbaar. Voor ieder project beschikt Kok Lexmond over de juiste breekinstallatie: van kleine projecten in stedelijk gebied tot grote projecten in industriële omgeving.

Goed om te weten: Kok Lexmond is lid van de Branche Vereniging Mobiele Recycling.

duurzaam

Door het inzetten van mobiele brekers zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk transportbewegingen hebben. Hierdoor wordt er CO2 en brandstof bespaard. Ook worden er met mobiele puinrecycling secundaire grondstoffen geproduceerd, wat leidt tot minder gebruik van primaire grondstoffen en dus veel duurzamer is.   

Met mobiel breken kunnen er verschillende producten worden geproduceerd in diverse fracties (korrel groottes). Denk hierbij aan:

  • Menggranulaat
  • Betongranulaat
  • Hydraulisch betongranulaat
  • Hydraulische menggranulaat
  • Fijn granulaat
  • Basaltgranulaat
  • Asfaltgranulaat
  • Kolen, erts, slakken, zout, grind, hout enz.


Het doel is om zoveel mogelijk producten ter plaatse te bewerken, zodat deze direct of in de directe nabijheid weer kunnen worden hergebruikt. Dit kan veelal onder een productcertificaat, CE- verklaring of BRL. De dagelijkse product controle vindt zoveel mogelijk in het eigen laboratorium plaats.

Via deze link vindt u het acceptatiereglement voor mobiel puinbreken.

F09-01 Acceptatiereglement mobiel breken

Persoonlijk advies

Marco de Rijke Rayon Midden NL, BE, DE 0650-204671 Mail Marco
André Meijer Rayon Noord/Midden NL 0620-708758 Mail André
Ben Middelkoop Rayon Zuid NL 0620-708773 Mail Ben
Janna Burggraaf Binnendienst 0347-341622 Mail Janna