Gipsnet

GipsNet is sinds 2005 actief in de recyclingbranche op het gebied van de inzameling van gips en gasbeton (cellenbeton).

GipsNet heeft in eigen beheer een installatie ontwikkeld waarmee gips wordt gesorteerd, ontdaan van verontreinigingen, gemalen en gezeefd tot een volledig schoon poeder. Deze installatie wordt jaarlijks geoptimaliseerd en verbeterd. Het poeder wordt door GipsNet geleverd als grondstof aan de gips verwerkende industrie in zowel het binnen- als buitenland.

Toepassingen

GipsNet heeft de mogelijkheid om het gipspoeder in diverse fracties te produceren. De gips verwerkende industrie maakt met behulp van het gerecyclede gips nieuwe gipsplaten of gipsblokken. Hierdoor is deze industrie in staat om natuurlijk gips te vervangen door gerecycled gips, waardoor het gebruik van natuurlijke grondstoffen kan worden beperkt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (vroeger SenterNovem) heeft het geproduceerde gipspoeder officieel aangemerkt als grondstof. Een mooie ontwikkeling die ervoor zorgt dat verspilling wordt tegen gegaan.

Sinds 2019 wordt het gipspoeder ook toegepast als bodemverbeteraar in de landbouw.

GipsNet recyclet ook gasbeton. Gasbeton wordt toegepast in een in eigen beheer ontwikkeld product: ListaWee. Dit is lichtgewicht gebonden funderingsmateriaal, geschikt als fundering voor wegen en terreinen (cementgebonden fundering).

Gemengde vrachten van gips en gasbeton kunnen ook worden aangeleverd; net als de aanlevering van vrachten met verontreinigingen of de aanlevering van gasbeton met ijzer is mogelijk. Bij de aanlevering van gemengde of verontreinigde vrachten wordt een hoger tarief gehanteerd vanwege de hogere verwerkingskosten. Als u een vracht heeft waarbij u twijfelt of inname mogelijk is, neem dan contact met ons op.

GipsNet is gevestigd in Gorinchem. Het storten van gips en/of gasbeton is in Meppel en Kerkrade ook mogelijk. Ook is bij de vestigingen in Gorinchem en Meppel aanvoer over water mogelijk.

transport

Naast de aanlevering van gips en gasbeton op onze verwerkingslocaties kunnen wij ook het transport van deze afvalstoffen verzorgen. Vanaf iedere locatie is de afvoer van gips en gasbeton mogelijk, door de inzet van kippertrailers, trailers met een walking floor of door middel van het plaatsen van één van de speciale gipscontainers.

Persoonlijk advies

Marco de Rijke Rayon Midden NL, BE, DE 0650-204671 Mail Marco
André Meijer Rayon Noord/Midden NL 0620-708758 Mail André
Ben Middelkoop Rayon Zuid NL 0620-708773 Mail Ben
Janna Burggraaf Binnendienst 0347-341622 Mail Janna